Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turistaszállások az Északi-középhegységben képes leírás: Cserhát - Zemplén [2. oldal]
részletek »

Turistaszállások az Északi-középhegységben: Cserhát - Zemplén [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: turistahaz.tlap.hu » Turistaszállások az Északi-középhegységben
Keresés
Találatok száma - 29 db
Cserhát - Mikszáth Turistaház

Cserhát - Mikszáth Turistaház

46 személyes turistaház várja vendégeit Horpácson. A település Bp-től 66 km-re helyezkedik el. A 2014-ben belül megújított házban jól felszerelt konyha, étkező, wc-k, fürdők és 7 szoba van. A sportolásra és parkolásra is alkalmas nagy udvarán nyársaló hely is található. A környéken számos kirándulóhely, horgásztó, és a multból ránkmaradt műemlékek várják az idelátogatókat. Ezek között a leghíresebb a Drégelyi vár, amihez út vezet a Mikszáth-turistaháztól is.

Mátra - Ágasvári Turistaház

Mátra - Ágasvári Turistaház

Az Ágasvári Turistaház immár felújított szobáival várja a megpihenni vágyó vándorokat. Egy kis frissítő italra, egy laktató ebédre, vagy ha megszállni szeretne, térjen be hozzánk! Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a turistaház fokozottan védett természeti területen fekszik, ezért a környező területen mindennemű gépjárműforgalom TILOS!

Mátra - Bakancsos Turistaház

Mátra - Bakancsos Turistaház

A Mátra északi oldalának érintetlen környezete. Tiszta levegő, erdei környezet és a palóc népművészet hagyományai jellemzőek a Galyatetőtől 10 km-re levő kis falúra. Az egész évben nyitva tartó fűthető épület két külön álló részében 35 fős csoportoknak, osztály kirándulásoknak nyújtanak szálláslehetőséget. A jól berendezett turistaház, étkezővel, társalgóval, sportpályával, kerti pihenővel, grillezővel, parkolóval felszerelve.

Mátra - Galyatető Turistaház

Mátra - Galyatető Turistaház

A Galyatetőn lévő turistaházunk a túrázók, a tiszta levegőjű Mátra természetében kikapcsolódni vágyók vagy éppen edzőtáborként működő helyszín pihenőbázisául szolgál. A 30 fő befogadására képes vendégház télen-nyáron alkalmas biztosítani a szálláshelyet. Helyfoglalás, időpont egyeztetés szükséges.

Mátra - Hidegkúti Turistaház

Mátra - Hidegkúti Turistaház

Hidegkút egy kis eldugott erdei ház a rengeteg közepén, egy szép nagy tisztáson. Olcsó szállást és feledhetetlen élményt kínál a Mátra vadregényes hegyeinek ölében, a kulcsos házak, turistaházak, tábortüzes-csillagos éjszakák kedvelőinek.

Mátra - Szalajka-ház

Mátra - Szalajka-ház

Szalajkaház Gyöngyössolymos és Mátraszentimre között, Lajosházától 4 km-re és Mátraszentimrétől turistaúton 3 km-re található. Nem lakott, csak erdészházak találhatók itt. 2009-ben adták át a Gyöngyös-Lajosháza kisvasúti vonal meghosszabbítását, ami Szalajkaház alattig tette lehetővé a Mátravasút közlekedését. Sajnos már 2010-ben sem tudott üzemelni a kisvasút, mert a megépített pályaszakaszon az időjárás rongálódásokat okozott.

Mátra - Várbükk Erdészház

Mátra - Várbükk Erdészház

Férőhelyek száma: 40 fő. Egész évben nyitva. A különféle közös programok, továbbképzések lebonyolításához külön társalgó áll vendégeink rendelkezésére Szeretnénk, ha vendégeink megtalálnák a természetjárás, a túrázások olyan örömeit, amelyek nem járnak szükségszerűen a természet, a táj pusztulásával.

Mátra - Vörösmarty Turistaház

Mátra - Vörösmarty Turistaház

A Mátra egyik legpatinásabb szálláshelye a Vörösmarty Turistaház Mátraházán. Megújult külsővel, felújított épületekkel várja régi és új vendégeit. Mátraháza a híres klimatikus gyógyhely, az Állami Tüdőgyógyintézetben, a település üdülőiben sokan gyógyultak az elmúlt évtizedekben. Ugyanakkor egész évben csomópont a Kékes túrázóinak, síelőinek, Parád, Galyatető látogatóinak. A Turistaház főépületében 2 személyes szobákban szállhatnak meg. Közös WC, fürdőszoba a folyosón található.

Zemplén - Bodrog Turistaház

Zemplén - Bodrog Turistaház

A szálláshely, Felsőbereckiben, a Bodrog-folyó partján, közvetlenül a töltés mellett helyezkedik el. A 2000 négyzetméteres füvesített telken található egy összkomfortos kőház, két szobával, konyhával, nagy udvarral. Mögötte helyezkedik el a vizesblokk, külön női, férfi részleggel. A kert hátsó részében 24 ágyas faház, továbbá fedett főzőhely található.

Hirdetés
Zemplén - Füveskert Turistaszálló

Zemplén - Füveskert Turistaszálló

A településhez tartozó kiserdő lábánál található a Füveskerti Turistaház, amely fél hektáron helyezkedik el, s körös-körül fenyőfák határolják. Két különbejáratú házrészt alakítottunk ki vendégeink számára, összesen 6 fő elhelyezését lehetővé téve. A lakrészek így 3 fő elszállásolását biztosítják külön zuhanyzóval és WC-vel egyetemben. A hely tökéletes kisebb baráti társaságok és családok számára. A környéken biciklitúrát, gyalogostúrát és borkóstolást szervezünk a nálunk megszállók részére. Beszéljen össze barátaival, csomagolja össze a család holmiját és töltsön el nálunk egy kellemes őszi hétvégét a Füveskert Vendégházban!

Zemplén - Hanyi Istók Turistaház

Zemplén - Hanyi Istók Turistaház

A Hanyi Istók Turistaház a Zempléni-hegység központjában, Pálháza községben található. Diákok, erdei iskolák, felnőttek, osztályok, baráti társaságok hegyközi túráihoz ajánljuk a turistaházat. Az összesen 110 fő elszállásolására alkalmas turistaház 3 épületét 5000 m2-es füves terület övezi, mely kiváló terepet nyújt bográcsozásra, sportolásra, csoportos játékokra. A szobákhoz hideg-melegvizes zuhanyzó és közös helyiség tartozik. Mivel kajakokkal, kenukkal is rendelkezünk, extra programként evezési lehetőséget kínálunk a Bodrogon, a Hernádon, vagy árvízi ártereken.

Zemplén - Öreg Bence Turistaház

Zemplén - Öreg Bence Turistaház

A Hegyköz nemcsak páratlan szépségű, féltve óvott környezet, de természeti és kulturális kincsekben is bővelkedik. Tábort szervezni ide álom! A Zemplén érintetlen szépsége minden nyitott szívet rabul ejt. Vannak olyan pedagógusok, akik évtizedek óta minden nyáron 2 gyermekcsoporttal érkeznek hozzánk táboroztatni és sok a visszatérő gyermek is. Baráti társaságok, családok, erdei iskolák, természetjárók, két keréken túrázók, munkahelyi közösségek keresik fel újra és újra ezt a vidéket, mert tudják, az itt rejlő természeti csodák tárháza, az itt élők kedvessége, a kultúra sokszínűsége kimeríthetetlen. A Zempléni hegység természeti szépségeivel nehéz betelni...

Tuti menü