Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turistaszállások az Északi-középhegységben képes leírás - Turistaház.tlap.hu
részletek »

Turistaszállások az Északi-középhegységben - Turistaház.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: turistahaz.tlap.hu » Turistaszállások az Északi-középhegységben
Keresés
Találatok száma - 29 db
Aggteleki-karszthegység - Éger Turistaház

Aggteleki-karszthegység - Éger Turistaház

Háborítatlan nyugalomra vágyik, a kristálytiszta hegyi levegő gyógyító hatását keresi, avagy az aktív pihenést helyezi előtérbe? Nálunk, az Aggteleki-karszthegység déli vonulatának ölelésében, megtalálhatja mindezt. A szálló családok, baráti társaságok, valamint szervezett csoportok számára egyaránt tökéletes környezetet biztosít. Az Éger Turistaház az Aggteleki Nemzeti Park szívében - zárt, csendes, félreeső helyen - csodálatos erdei környezetben, mindenféle lakott területtől távol helyezkedik el. A turistaház mélyen az erdőben található, a vendégek egy magánúton személygépkocsival mégis könnyedén megközelíthetik. Öt hektárnyi, ősfákkal tarkított saját tulajdonú erdő öleli körbe, és választja el a mintegy 2 km-re lévő Égerszög községtől, biztosítva az ide érkezők számára a tökéletes csendet és békét. Ideális környezet ez azok számára, akik jógázni, meditálni szeretnének, és zavartalan nyugalomra vágynak. A szálló 10 szobája 20-25 fős csoportok számára kényelmes férőhelyeket nyújt, de akár 35 fő elhelyezése is megoldható. A csoportok részére teljes elzártságot is biztosítani tudunk; van rá lehetőség, hogy a lefoglalt időszakban kizárólag ők használhassák a szállót és a hozzá tartozó hatalmas területet. A szálló nappalija 55 m2; emellett egy fedett, oldalt nyitott, erdőre néző, 60 m2-es szabadtéri terasszal is rendelkezik.

Aggteleki-karszthegység - Szalamandra Ház

Aggteleki-karszthegység - Szalamandra Ház

Az Aggteleki Nemzeti Park (ANP) kezelésében lévő, a szögligeti Ménes-völgy bejáratánál található Szalamandra-ház, az ANP ökoturisztikai bázisaként üzemel. A 2,5 ha területtel rendelkező erdei iskola bázishely 60 fő befogadására alkalmas szálláshellyel, társalgó-étkezővel, illetve felszerelt konyhával rendelkezik. Alkalmas mind táborok, terepgyakorlatok, mind osztálykirándulások szálláshelyéül, valamint egyéni vendégek elhelyezésére is. A Szalamandra-ház őrzött udvara sátorozásra, táborozásra 40 főnek ideális. Így a 'nomádabb' körülményeket keresők számára is adottá válik a lehetőség, mivel az Aggteleki Nemzeti Park területén nem lehet sátorozni a védett terület zavartalanságának biztosítása érdekében.

Börzsöny - Királyházi Turistaház

Börzsöny - Királyházi Turistaház

A létesítmény a Börzsöny egyik legszebb részén, Diósjenő és Kemence közötti erdei út mellett található. Kiváló lehetőséget nyújt túrázásra, nyáron a közelben strand is működik. A határ közelsége miatt jó kiindulást jelent szlovákiai utazásra is. Télen Kemencén felvonós sípálya működik.

Börzsöny - Királyréti Turistaszálló

Börzsöny - Királyréti Turistaszálló

Aludj nálunk, ha kedvező árfekvésű szállást keresel a Börzsönyben! A Turistaszálló szobái és felszereltsége felnőtt és gyerekcsoportok részére is kényelmes szálláslehetőséget biztosít. A szálló 4, 6, 8, 10 és 12 személy befogadására alkalmas szobái, emeletes ágyakkal vannak ellátva, ahol minden szobában egy-egy mosdó rész található. A folyosókon kaptak helyet a nemenként elkülönített fürdőszobák és WC-k. A turistaház 70 fő elszállásolását teszi lehetővé.

Börzsöny - Kisinóci Turistaház

Börzsöny - Kisinóci Turistaház

mintegy 2 hektáros területen a pihenni, szórakozni, vagy tanulni vágyókat kellemes erdei környezetben finom ételekkel tudjuk fogadni. A turistaház egésze többrétű komplexum, melyen a főépület, hagyományosan 2-6-10 ágyas szobákban 3 szinten biztosít szállás, illetve étkezési lehetőséget. Apartman szobáink szintén 2-8-10 ágyas szobákban, külön fürdőszobával állnak rendelkezésükre, valamint új, modern különtermünk, mely alkalmas rendezvények (bál, esküvő, osztálytalálkozó, ballagási és egyéb családi rendezvény), cégek (kisebb konferenciák, termékbemutatók), iskolák (tanfolyamok szervezése), szakmai továbbképzések, előadások, sajtótájékoztatók, kiállítások, bemutatók megtartására, akár 100 fő részére

Börzsöny - Nagy Hideg-Hegy Turistaház

Börzsöny - Nagy Hideg-Hegy Turistaház

Nagy Hideg-hegy a Börzsöny szívében, a Duna Ipoly Nemzeti Park területén található, 864 méter magasságban. A kőépület az ország egyik legmagasabb pontján fekvő turistaháza. A felújított, összesen 44+8 férőhelyet számláló szobáink, valamint a büfénk és az éttermünk télen-nyáron, a hét minden napján várja a kikapcsolódni vágyókat.

Börzsöny - Pénzásási Turistaház

Börzsöny - Pénzásási Turistaház

Nagyoroszi közelében álló Pénzásási erdei Turistaház, amely egyszerre akár 40 főnek is képes kényelmes, kulturált szállást biztosítani a börzsönyi túrák pihenői során. A festői környezetben található ház nem csak a családosok és bakancsos turisták igényeit szolgálhatja ki a jövőben, hanem megbízható pihenőhelyet jelent a közelben haladó, Közép-Európa El Caminójának számító Mária-út 1400 kilométeres távját teljesítő zarándokoknak is.

Börzsöny - Szénpataki kulcsosház

Börzsöny - Szénpataki kulcsosház

Kulcsosházunk a Börzsöny szívében, Királyréttől 3 km-re északra, a Királyréti Erdészet területén helyezkedik el. A szállás kialakítása: 5 szobában összesen 33 fő részére tudunk biztosítani szállást. A hálórész melletti épületben közösségi helységek és konyha található. Szobáink mindegyike cserépkályhával felszerelt, így a téli időszakban is igénybe vehető. Zuhanyzási lehetőség biztosított, de a melegvízhez bizony fával kell befűteni a fürdőkályhába.Az elektromos áramot aggregátor szolgáltatja. Hálózsák nélkül érkező vendégeinknek igény szerint - külön térítés ellenében - ágyneműt is tudunk biztosítani. A kulcsosház egyedi fekvése és háborítatlansága miatt garantáltan biztosítja a zavartalan, aktív pihenést, ugyanakkor iskolás csoportoknak is kiváló lehetőség! Igény szerint vállaljuk vezetett erdei túrák, erdei iskolák, vadmegfigyelés megszervezését. A ház aszfalt burkolatú úton jól megközelíthető.

Börzsöny - Törökmező Turistaház

Börzsöny - Törökmező Turistaház

Turistaházunk minősített erdei iskola. A helyben folyó, speciális, interaktív program­jainkról tájékozódhat weboldalainkon. Szállásunkon az összesen 120 férőhely mellett, rendelkezésre áll egy 80 fős belső étterem és egy 150 férőhelyes kerthelyiség is, ami igény szerint egybe nyitható, így alkalmas esküvők és egyéb rendezvények lebonyolítására is.

Hirdetés
Bükk - Borostyán kulcsosház

Bükk - Borostyán kulcsosház

Kulcsosházunk a Bükk-hegység északi lábánál Dédestapolcsányban található a Lázbérci víztározó mellett.A ház teljes egésze,egyben kiadó.Csak a vendégek használják!A házban 3 szoba található amelyek 2-3-4 ágyasok.A konyha teljesen felszerelt.Az udvaron 2-3 autó részére zárt kocsibeálló valamint az udvar hátsó részében szalonnasütő és bográcsozó és filagória.Nagy és kényelmes terasz,szép kilátással a környező hegyekre.

Bükk - Csurgói Erdészház

Bükk - Csurgói Erdészház

A jelenleg szálláshelyként üzemelő Csurgó néven közismert,régen erdészházként funkcionáló épület Bánkúttól 500 m-re található. A ház 12 fő férőhelyes, 2 lakrészből áll, 2X4 ágyas és 2X2 ágyasak a szobák,melyek Tv-vel ellátottak. A szobák cserépkályhával fűthetőek. A két lakrészhez külön-külön, igényesen felújított fürdőszobák tartoznak,és teljesen felszerelt konyhák biztosítanak főzési lehetőséget az itt megszállóknak.

Bükk - Didergő Tanya

Bükk - Didergő Tanya

Nagybarca, Didergő-tanya Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén, Kazincbarcikától 10 km-re, a Bükk hegység északi lábánál terül el. A festői szépségű pihenőhelyet, - mely az erdőben egy tisztáson található, a falutól 1.5 km-re, - Délnyugatról a Bükk-hegység nyúlványa veszi körül, Keletre az Upponyi-hegység vonulata látszik. Északon az Alacsony Tátra bércei sejlenek fel a távolból. Kövesút vezet a tanyához, mely minden évszakban gépjárművel is járható. A közel 2 hektáros tisztást vegyes erdő veszi körül, változatos növényvilágával kiváló életteret biztosítva számtalan állat és madárfajnak. A csend, a természet közelsége és a friss levegő garantálja a tökéletes kikapcsolódást.

Bükk - Szarvaskői Turistaház

Bükk - Szarvaskői Turistaház

Szarvaskő, Magyarország egyik legszebb fekvésű faluja, a Bükk hegység és a Mátra találkozásánál, az Eger - Patak völgyében, Eger és Szilvásvárad között a Bükki Nemzeti Park nyugati szélén található. A kristálytiszta levegő, az erdő csendje, különleges szubalpin klímája, a pihenni, gyógyulni vágyók paradicsoma. A környező hegyek változatos erősségű túraútvonalai, csodálatos panorámájú sziklaszirtjei az aktív pihenés, egészségmegőrzés, környezetünk megismerésének forrásai. Az első pillantásra rejtelmes, de körüljárva értékes 'kincseket' rejtő falucska öleli körül a látogatót.

Bükk - Szentléleki Turistaház

Bükk - Szentléleki Turistaház

Az ország egyik legnagyobb síparadicsomától, Bánkúttól 4 km-re, Lillafüredtől 13 km-re a Bükki Nemzeti Park területén helyezkedik el. A turistaház fekvéséből adódóan kitűnő lehetőségeket biztosít a Bükk hegységet és annak környékét felfedezni vágyó vendégek számára. Helyet ad különböző táborok, ( pl. edző,- erdei,- életmód,- egyházi,- cserkész, stb. ) erdei iskolák, találkozók, (pl. hegymászó) rendezvények szervezéséhez.

Bükk - Várkúti Turistaház

Bükk - Várkúti Turistaház

Remek szállás a Bükkben nyugalmat keresők, pihenni vágyók, túrázók, családok, idős és fiatal párok részére. Szeretettel várunk nagyobb csoportokat is: baráti társaságokat, táborozókat, iskolás csoportokat vagy céges rendezvények résztvevőit. A 7. osztályt végző iskolásoknak kötelező olvasmány Egri Csillagok helyszíne Eger, 8 km-re található itt, a Bükkben.

Bükk- Jávorkúti Fenyvesház

Bükk- Jávorkúti Fenyvesház

Fenyvesházunk ideális elhelyezést nyújt iskolai csoportok, baráti társaságok, családok részére. F1 - 10 fő: Fenyvesházunk alsó szintjén található, 10 fő befogadására alkalmas külön bejáratú szoba. A szoba fenyőbútorai - 2 heverő, 4 emeletes ágy, tolóajtós szekrény - kellemes elhelyezkedést és pihenést biztosítanak vendégeinknek. A szobához külön mellékhelyiség és kétállásos zuhanyozós fürdőszoba tartozik. F1-es lakószobánkban színes TV is vendégeink rendelkezésére áll. F2 - 12 fő: Szintén Fenyvesházunk alsó szintjén található, 12 fő befogadására alkalmas külön bejáratú szoba. A szoba fenyőbútorai - 2 heverő, 5 emeletes ágy, komód, tolóajtós szekrény - kényelmes otthont ad vendégeinknek. A szobához külön mellékhelyiség és kétállásos zuhanyozós fürdőszoba tartozik. A szoba felszereltségét színes TV is gazdagítja.

Cserehát - Tálentum Turistaház

Cserehát - Tálentum Turistaház

A programajánlatból kiemelhető a Magyarországon csak néhány éve terjedő, az iskolások számára a tanítási időszakban a tantervi követelményekhez illeszkedő, komplex erdei iskolai program biztosítása. Természetesen nem csak a diákokat, de az országos kék túra útvonalán haladó turistákat, pihenésre vágyó családokat, egy-két napra a világtól elvonulni kívánó baráti társaságokat, munkahelyi kollektívákat is szívesen látjuk. A kényelmes szálláshely, a szépen parkosított, gondozott udvar, a hangulatos kis tó, a gyógy- és fűszernövény parcellák, a mezítlábas ösvény mellett az üstben főtt, kemencében sült népi ételek is segítenek a kikapcsolódásban, a falusi hangulat megélésében. Télen kívánságra disznóölést, tavasszal az immár hagyományos 'Nyitnikék' rendezvényt, nyaranta egyetemistáknak falukutató táborokat, ősszel hecsedli főzést szervezünk.

Tuti menü