Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turistaszállások a Dunántúli-középhegységben képes leírás - Turistaház.tlap.hu
részletek »

Turistaszállások a Dunántúli-középhegységben - Turistaház.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: turistahaz.tlap.hu » Turistaszállások a Dunántúli-középhegységben
Keresés
Találatok száma - 12 db
Bakony - Bakonyi Turistaház

Bakony - Bakonyi Turistaház

A turistaház 2012. májusában nyitotta meg ajtaját a Bakonyt szerető, pihenni vágyó turisták előtt. Családi vállalkozásként működünk. A kisház kilenc személyes, egy időben csak egy bérlőt fogad, ezért egyedülállók, kis-és nagycsaládosok és kisebb baráti társaságok/munkahelyi kollektívák számára is megfelelő környezetet tud biztosítani a felfrissüléshez.

Bakony - Hódos-éri Turistaszállás

Bakony - Hódos-éri Turistaszállás

Pihenő Turista és apartman-ház a Bakony északi lábánál,gyönyörű erdei környezetben található, Bakonyszentlászló külterületén festői környezetben Fenyőfő és Vinye között a Hódos-ér partján. A Vendégház területén két különálló épületrész található:Egy 5 fős Apartman áll a vendégek rendelkezésére 2 hálószobával,valamint egy tágas nappalival, saját fürdőszobával, teakonyhával felszerelve. Turista-lak: 4 hálószobával valamint egy konyhával és egy közös fürdőszobával rendelkezik. 23 fő befogadására alkalmas.(pótágyazható) Turistaház egész évben várja kikapcsolódni, pihenni vágyó vendégeit.

Bakony - Öregbakony Turistaház

Bakony - Öregbakony Turistaház

A Magas-Bakonyi Tájvédelmi Körzetben -Zirctől 20 km-re-, a festői környezetben található Vinye, mely az Öreg-Bakony egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Szomszédos falvai: Bakonyszentlászló, melyet a feljegyzések szerint László király alapított és Fenyőfő, ahol Közép-Európa egyetlen homoki ősfenyvese található. A mészkőhegység több kisebb karsztos eredetű barlangot rejt, itt vert tanyát egykoron Sobri Jóska a bakonyibetyár. A hajdan legendás betyárokat bújtató erdőségben húzódik a Cuha-szurdok, melynek vonalában a Győr-Veszprém vasútvonalon egyedi élményt jelent megközelíteni a turistaközpontot.

Keszthelyi-hegység - Laky Demeter Turistaszálló

Keszthelyi-hegység - Laky Demeter Turistaszálló

A közel háromszáz éves épület plébániaként funkcionált az 1980-as évek elejéig, aztán rossz állapota miatt lakhatatlanná vált. A felújítást követően, 2012-től mára már kedvelt ifjúsági szálláshelyként illetve Turistaházként fogadja vendégeit. Az ifjúsági szálláshely és turistaszálló 30 fő befogadására alkalmas és kiváló lehetőséget kínál családi, iskolai kirándulásra, pihenésre, a szelíd turizmus iránt érdeklődők, természetjárók, baráti társaságok fogadására, egyéb rendez-vények - nyári táborok, túrák -, erdei iskola programok lebonyolítására. Konyhája teljesen felszerelt, tavasztól őszig a kertben épített szabadtéri konyha és kemence kínál kellemes gasztronómiai élményeket. Az épülethez tartozó hangulatos kert rendelkezésre áll sátrazók részére is.

Pilis - Dobogókő Turistaház

Pilis - Dobogókő Turistaház

A dobogókői báró Eötvös Loránd Menedékház 1906 óta működik. Könnyen megközelíthető akár Budapest felől, akár más irányból autóval, tömegközlekedéssel, kerékpárral és gyalog egyaránt. A turistaház egész évben üzemel, szállással, büfével, étteremmel várja a betérőket. A turistaházban lehetőség van saját, hátizsákban hozott étel és ital elfogyasztására is. Autóval érkezőknek parkoló, kerékpárral érkezőknek biciklitároló áll rendelkezésre.

Pilis - Fekete-hegyi Kulcsosház

Pilis - Fekete-hegyi Kulcsosház

Felújításakor az volt a Pilisi Parkerdő Zrt. törekvése, hogy felszereltségét, kényelmi fokozatát a lehetőségekhez képest a mai igényekhez igazítsák, de a ház megőrizze eredeti, bakancsos menedékház jellegét. A felújítási munkák során kicserélték a tetőt, felújították a kéményt, szigetelték a falakat, kialakítottak egy jól felszerelt konyhát, egy vizesblokkot és építettek egy új cserépkályhát is. Az elektromos áramot napkollektorok és napenergia, illetve egy aggregátor biztosítja, emellett az épület új bútorzatot kapott.

Pilis - Som-hegyi Turistaház

Pilis - Som-hegyi Turistaház

A szálláshelyet a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentkereszti Erdészete jelenleg kulcsosházként üzemelteti. A házban állandó gondnokság nincs, a szállást elfoglalni telefonon egyeztetett időpontban lehet. A szállásra érkezők saját maguk gondoskodnak az ellátásukról, a házban büfé, étterem nem üzemel. Előzetes bejelentkezés alapján lehet szállást foglalni a ház gondnokánál.

Pilis/Visegrádi-hegység - Kőhegyi Menedékház

Pilis/Visegrádi-hegység - Kőhegyi Menedékház

A menedékház működésével a természetjárókat és azokat a közösségeket szolgálja, akik számára a természeti környezet, nyugalom és tisztaság fontos megőrzendő érték. Így várjuk a magányos erdőjárók és családi kirándulók mellett baráti körök, találkozók, erdei iskolák, önismereti csoportok, alkotókörök és táborok szervezőit, résztvevőit is.

Pilis/Visegrádi-hegység - Visegrád Turistaház

Pilis/Visegrádi-hegység - Visegrád Turistaház

A turistaház a visegrádi Salamontorony utcában fekszik. Az épületben 5 lakószoba, és egy közös helyiség található. Az 5 szobából kettő közvetlen terasz kapcsolattal rendelkezik. Fekvése és nyugodt környezete ideálissá teszi iskolai csoportok, osztályok, fakultációk, családok és baráti társaságok számára. A hátsó kert kellemes környezetet biztosít délutáni ejtőzésre, esti közös éneklésre, melyet kiegészít a tábortűznek is alkalmas szalonnasütő és bográcshely. A telepített lengőteke és kosárlabda palánk jó szórakozás és vetélkedők kiegészítője.

Hirdetés
Vértes - Gránás Turistaszálló

Vértes - Gránás Turistaszálló

A Vértes hegység déli szélének egy bájos zugában rejtőzik Gánt, egy német nemzetiségű kisközség. A hegyekkel körbevett, gyönyörű fekvésű, tiszta levegőjű, picinyke kis falu, a 'Vértes gyöngyszeme' közkedvelt kirándulóhely a Vértes Tájvédelmi Körzetben. A Vértes hegység gazdag, változatos élővilága, ritka növény- és állatfajai, valamint különleges földtani és szép tájképi megjelenése felejthetetlen élményt nyújt a turistáknak és pihenni vágyóknak. Kínálatunk azoknak szól, akik a természet értékeinek szemlélésére vágynak: egészséges környezetben olyan kikapcsolódásra, mely lehetővé teszi a látottakra való rácsodálkozást és azok szakszerű, tudományos megismeréssel járó, élményként történő elraktározását.

Vértes - Öreg Tölgy Turistaszálló

Vértes - Öreg Tölgy Turistaszálló

Szállónk - amely Csákváron, a Vértes 'fővárosában', a Vértesi Natúrparkban található - 2008. szeptember közepétől várja vendégeit. Kérem, tekintse meg a szállóhoz kapcsolódó téli-nyári programkínálatunkat is, amely a Vértes jó levegője mellett páratlan kikapcsolódást és felejthetetlen élményt garantál.

Vértes - Pedró Turistaház

Vértes - Pedró Turistaház

Pihenjen a Vértes lábánál, festői környezetben fekvő, télen-nyáron üzemelő, a móri jellegzetes borospincéinek szomszédságában elhelyezkedő PEDRÓ turistaházban. Zárt parkoló, teakonyha, nagy társalgó színes tévével, udvari teke. Szabadtéri bogrács, szalonnasütő hely. Zárt parkoló, teakonyha, nagy társalgó színes tévével, udvari teke. Szabadtéri bogrács, szalonnasütő hely.

Tuti menü