Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turistaház linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Súgó - Zselic [5. oldal]
részletek »

Turistaház képes leírás: Súgó - Zselic [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: turistahaz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 86 db
Súgó Vendégház

Súgó Vendégház

Az 1941-ben felépült Madarasi Menedékház a hegytető legrégebbi épülete, több mint 60 éve őrzi a Hargitát, évtizedek óta a turisták által elsőre felkeresett épület. A tulajdonképpeni síparadicsom központja, amely meg-megújul, de az utóbbi években számos, kisebb-nagyobb panzió könnyíti meg a turisták szálláskeresését. A hely annyira népszerű lett, főleg az 1989-es változásokat követően, hogy az egyetlen menedékház már nem volt elegendő annyi ember elszállásolásához.

Szoliszkó Menedekház

Szoliszkó Menedekház

A Szoliszkó-menedékház a legfiatalabb tátrai magashegyi menedékház. Az Elülső-Szoliszkó-kúp (Predné Solisko) déli lejtőjén, 1840 m tengerszint feletti magasságban található. Csorbató településről a Szoliszkóra vezető második ülőfelvonóval egyidőben építették meg, ennek felső állomása közelében található. 1944-ben helyezték használatba, de valójában csak 1946-ban fejezték be. Azért építették, hogy menedékként szolgáljon a sízőknek rossz idő esetén. Frissítők vásárlására, valamint közös hálóteremben éjszakázásra adott lehetőséget. Első gondnoka Bujak František volt. A hatvanas években a menedékházat rossz műszaki álapota miatt le akarták bontani. A tátrai hegymászók mentették meg: felújították. Ezután látogatottsága ismét emelkedett. A közös hálóterem rovására az éttermet nagyobbították meg. A menedékház helyén 2003-ban egy új házat építettek.

Téry Menedékház

Téry Menedékház

A magashegyi menedékház 2015 m-es tengerszint feletti magasságban, a Kis-Tarpataki-völgyben (Malá Studená dolina), a Szepesi-Öt-tó (Päť Spišských plies) közelében található. A legmagasabban található egész évben üzemelő turistaház a Magas-Tátrában. A ház 1899-ben épült, kezdetek óta a selmecbányai szegények orvosának, Téry Ödönnek (1856-1917) a nevét viseli.

Tolna - Fagyöngy Turistaszálló

Tolna - Fagyöngy Turistaszálló

Dombori Tolna megyében a Duna-holtág mellett, szép természeti környezetben helyezkedik el, mely egész szezonban kellemes, fürdésre, pihenésre, kirándulásra alkalmas a nyaralók számára. Kisné és Társa Bt. a tábor üzemeltetője és tulajdonosa 10 éve foglalkozik Domboriban vendéglátással és apartmanok üzemeltetésével. A tábor Dombori központi részén helyezkedik el, nyugodt környezetben, strand, ABC, telefon a tábortól mindössze 100 m-re fekszik.

Tordai Szakadék Turistaház

Tordai Szakadék Turistaház

A Tordai-hasadék Turistaház a Tordai-hasadék bejáratánál található, Mészkő település közelében, Szentmihály községben, Torockótól 23 km-re. A tornyos menedékházat az Erdélyi Kárpát Egyesület építette 1935-ben. A három csillagos minősítésű turistaházhoz kempingházak, étterem és terasz tartoznak.

Torockó Turistaház

Torockó Turistaház

A falu ékességeit, a festett bútorokat, a háztartási eszközöket, a páratlan Torockó-i népviseletet, a keresztszemes és rámán varrott kézimunkákat megcsodálhatjuk mind a múzeumban, mind a legtöbb vendégfogadó családnál. Nagyobb csoportokat is elszállásol a Torockói Turistaház. Torda felol érkezve Torockó határától 2 km-re fekszik, magas fák között.

Uz Bence Turistaszálló

Uz Bence Turistaszálló

A hargitafürdői Uz Bence Menedékház 1.345 m tengerszint feletti magasságban található, az ásványvizeiről és mofettáiról jól ismert üdülőtelep központi részén. Nevét Nyírő József híres regényalakjáról kapta. 50 személy számára kínál kényelmes otthont. A menedékház 2 szintes, amelyhez még egy manzárdrész tartozik. Étterme 30 férőhelyes és alkalmas zártkörű rendezvények, kisebb családi összejövetelek, megbeszélések lebonyolítására. A nappali bárhelyiség kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújt lakóvendégeink és alkalmi látogatóink számára egyaránt. A téli sportok szerelmeseinek a szauna nyújt kellemes ellazulást. Hargitafürdő téli idényben a környék síparadicsoma, nyáron a mofettát látogatók, túrázni vágyók kedvelt helye.

Vértes - Gránás Turistaszálló

Vértes - Gránás Turistaszálló

A Vértes hegység déli szélének egy bájos zugában rejtőzik Gánt, egy német nemzetiségű kisközség. A hegyekkel körbevett, gyönyörű fekvésű, tiszta levegőjű, picinyke kis falu, a 'Vértes gyöngyszeme' közkedvelt kirándulóhely a Vértes Tájvédelmi Körzetben. A Vértes hegység gazdag, változatos élővilága, ritka növény- és állatfajai, valamint különleges földtani és szép tájképi megjelenése felejthetetlen élményt nyújt a turistáknak és pihenni vágyóknak. Kínálatunk azoknak szól, akik a természet értékeinek szemlélésére vágynak: egészséges környezetben olyan kikapcsolódásra, mely lehetővé teszi a látottakra való rácsodálkozást és azok szakszerű, tudományos megismeréssel járó, élményként történő elraktározását.

Vértes - Öreg Tölgy Turistaszálló

Vértes - Öreg Tölgy Turistaszálló

Szállónk - amely Csákváron, a Vértes 'fővárosában', a Vértesi Natúrparkban található - 2008. szeptember közepétől várja vendégeit. Kérem, tekintse meg a szállóhoz kapcsolódó téli-nyári programkínálatunkat is, amely a Vértes jó levegője mellett páratlan kikapcsolódást és felejthetetlen élményt garantál.

Hirdetés
Vértes - Pedró Turistaház

Vértes - Pedró Turistaház

Pihenjen a Vértes lábánál, festői környezetben fekvő, télen-nyáron üzemelő, a móri jellegzetes borospincéinek szomszédságában elhelyezkedő PEDRÓ turistaházban. Zárt parkoló, teakonyha, nagy társalgó színes tévével, udvari teke. Szabadtéri bogrács, szalonnasütő hely. Zárt parkoló, teakonyha, nagy társalgó színes tévével, udvari teke. Szabadtéri bogrács, szalonnasütő hely.

Zemplén - Bodrog Turistaház

Zemplén - Bodrog Turistaház

A szálláshely, Felsőbereckiben, a Bodrog-folyó partján, közvetlenül a töltés mellett helyezkedik el. A 2000 négyzetméteres füvesített telken található egy összkomfortos kőház, két szobával, konyhával, nagy udvarral. Mögötte helyezkedik el a vizesblokk, külön női, férfi részleggel. A kert hátsó részében 24 ágyas faház, továbbá fedett főzőhely található.

Zemplén - Füveskert Turistaszálló

Zemplén - Füveskert Turistaszálló

A településhez tartozó kiserdő lábánál található a Füveskerti Turistaház, amely fél hektáron helyezkedik el, s körös-körül fenyőfák határolják. Két különbejáratú házrészt alakítottunk ki vendégeink számára, összesen 6 fő elhelyezését lehetővé téve. A lakrészek így 3 fő elszállásolását biztosítják külön zuhanyzóval és WC-vel egyetemben. A hely tökéletes kisebb baráti társaságok és családok számára. A környéken biciklitúrát, gyalogostúrát és borkóstolást szervezünk a nálunk megszállók részére. Beszéljen össze barátaival, csomagolja össze a család holmiját és töltsön el nálunk egy kellemes őszi hétvégét a Füveskert Vendégházban!

Zemplén - Hanyi Istók Turistaház

Zemplén - Hanyi Istók Turistaház

A Hanyi Istók Turistaház a Zempléni-hegység központjában, Pálháza községben található. Diákok, erdei iskolák, felnőttek, osztályok, baráti társaságok hegyközi túráihoz ajánljuk a turistaházat. Az összesen 110 fő elszállásolására alkalmas turistaház 3 épületét 5000 m2-es füves terület övezi, mely kiváló terepet nyújt bográcsozásra, sportolásra, csoportos játékokra. A szobákhoz hideg-melegvizes zuhanyzó és közös helyiség tartozik. Mivel kajakokkal, kenukkal is rendelkezünk, extra programként evezési lehetőséget kínálunk a Bodrogon, a Hernádon, vagy árvízi ártereken.

Zemplén - Öreg Bence Turistaház

Zemplén - Öreg Bence Turistaház

A Hegyköz nemcsak páratlan szépségű, féltve óvott környezet, de természeti és kulturális kincsekben is bővelkedik. Tábort szervezni ide álom! A Zemplén érintetlen szépsége minden nyitott szívet rabul ejt. Vannak olyan pedagógusok, akik évtizedek óta minden nyáron 2 gyermekcsoporttal érkeznek hozzánk táboroztatni és sok a visszatérő gyermek is. Baráti társaságok, családok, erdei iskolák, természetjárók, két keréken túrázók, munkahelyi közösségek keresik fel újra és újra ezt a vidéket, mert tudják, az itt rejlő természeti csodák tárháza, az itt élők kedvessége, a kultúra sokszínűsége kimeríthetetlen. A Zempléni hegység természeti szépségeivel nehéz betelni...

Zöld-tavi Turistaház

Zöld-tavi Turistaház

A több száz éves turista-hegymászó múlttal rendelkező Magas-Tátra csipkézett gerincei és vadregényes völgyei manapság sem szűkölködnek látogatókban. Nem csoda hát, hogy számos jól felszerelt, komfortos - s épp ezért nagy forgalmú - menedékházat találunk itt. Jelen bejegyzésben az egész hegység talán legfestőibb környezetében található menedékháza kerül górcső alá.

Zselic - Katica Tanya

Zselic - Katica Tanya

A Katica Tanya egy 10 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom a kisgyermekes családok számára Somogy megyében, a Zselic szívében. Télen és nyáron egyaránt remek szórakozási, tanulási, aktív pihenési lehetőséget nyújt 0-110 éves kor között a nálunk található félszáz játszóalkalmatosság.

Zselic - Vándor Turistaház

Zselic - Vándor Turistaház

Turistaházunk: Kaposvártól 13 kilométerre, a Zselici Tájvédelmi Körzet szélénél, Zselickisfalud község déli részén a Fő utca 74. szám alatt található. A Tájvédelmi Körzet közelsége miatt, illetve az E7-es Európai hosszú távú vándorút, és a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kék Túra érintőpontjaként, bélyegzőhelyeként is ismert.

Tuti menü