Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turistaház linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Mecsek - Somogy [4. oldal]
részletek »

Turistaház képes leírás: Mecsek - Somogy [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: turistahaz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 86 db
Mecsek - Fehér-kúti Kulcsosház

Mecsek - Fehér-kúti Kulcsosház

Szálláshelyek száma: 22 fő / 1 x 5 , 1 x 6, 1 x 9 ágyas szobák, +2 ágy a társalgóban van/. Víz: Vezetékes Mosdási lehetőség: Folyosóról H-M mosdó, zuhanyzó WC: Folyosóról + a ház mellett kint. Villany: Van Fűtés: Cserép- és vaskályha Közös helyiség: Van Főzési lehetőség: Felszerelt konyha, sparhelt, villanytűzhely.

Mecsek - Vargánya Tanya

Mecsek - Vargánya Tanya

Reményeim szerint egy leendő Táborlakót köszönthetünk honlapunkon. A Vargánya Tanya a régi Zobákpusztai Ifjúsági Tábor helyén kezdte meg működését. A tábor egy régi erdészeti épület, és az azt körülvevő területen fekszik, a Keleti- Mecsek kapujában, Komló mellett. A 70-es évek végétől úttörőtáborként, majd a rendszerváltás után ifjúsági táborként működött szezonális jelleggel. 2008-tól azonban a Vargánya Bt., és a tulajdonos, Mecseki Erdészeti Zrt. Pécsváradi Erdészetének összefogásával igyekszünk a kalandvágyó, természetet szerető, aktív táborozók, túrázók, családok, baráti társaságok és egyéb mániákusok kedvében járni. Egyelőre szerény, de szeretetteljes, segítőkész vendéglátást ajánlunk mindenkinek.

Mecsek - Vörösfenyő Kulcsosház

Mecsek - Vörösfenyő Kulcsosház

A Keleti-Mecsekben, a településektől 3-4 km-re, gyönyörű erdők ölében található a házikó. 21 (12 + 9) főnek biztosíthat kellemes szállást, akik szeretik a romantikus helyeket. A világítás petróleumlámpával történik. Vizet a közelben fakadó három forrásról - Nyomákói- és Balincai-kútról, valamint az utóbbi alatt kiépített Kata-forrásról - lehet hozni. Felszerelt konyha és külön mosdóhelyiség várja a túrázókat.

Nyírség - Sóstói Turistaszálló

Nyírség - Sóstói Turistaszálló

A Nyíregyházától néhány kilométerre található nevezetes üdülőhely, Sóstógyógyfürdő nevét a sós vizű szikes taváról kapta. A tiszta erdei levegő, a fürdésre, csónakázásra való selymes vizű tó miatt mindig kedvelt, különleges hangulatú kirándulóhely volt.

Őrség - Kosbor Turistaház

Őrség - Kosbor Turistaház

A Kosbor Panzió öt minden igényt kielégítő kétágyas szobával (az egyik akadálymentesített), egy négyágyas bababarát családi apartmannal és két tágas, összesen 17 férőhelyes turistaszobával áll őrségi szálláshelyre vágyó vendégei rendelkezésére. A szobák berendezését többségében antik bútorok, régiségek adják, amiket évek alatt gyűjtöttünk őrségi, sárvári, esztergomi és budapesti régiségboltokban, de a turistaszobákba például egy német kastélyszállóból sikerült egy tucat eredeti parasztágyat vásárolni.

Őrség - Nyírfa Turistaház

Őrség - Nyírfa Turistaház

36 ágy, nagy ebédlő, fedett terasz, 1 hektáros, ligetes kert A szálláshely a XX. század első felében épült. Velence község általános iskolája volt, a tanár számára leválasztott lakrésszel és melléképülettel. Az építés pontos dátumát homály fedi. Mai, korszerűsített állapota a régi iskolaépület stílusát, eredeti vonalait adja vissza. Az épületekhez egy hektáros, ligetes telek tartozik, lehetőséget biztosítva szabadtéri sportra, játékra, szalonnasütésre, bográcsozásra, sátorozásra egyaránt. A 2009-ben felújított épületben 5 nagy hálóhelyiség, napfényes, tágas, ebédlőnek vagy előadó-helyiségnek is megfelelő; közösségi tér kapott helyet. A kisebbik épületben kerültek kialakításra az elkülönített fiú-lány zuhanyzók, mosdók, vécék. Szükség szerint pótágyazás, a hatalmas, fás kertben sátorozás, bátrabbaknak függőágyakban alvás is lehetséges.

Őrség - Szent Jakab Turistaház

Őrség - Szent Jakab Turistaház

A turistaház az Őrségbe illetve Nyugat-Dunántúlra induló kirándulások, kerékpártúrák, barátitársaságok,osztálykirándulások nyári táborok, erdei iskolák, pedagóguskirándulások olcsó szálláshelyéül szolgál. A közelben lévő Vadása tó és Borostyán tó kiépített stranddal horgászási lehetőséggel várja az ide kirándulókat. Megismerkedhetnek az Őrségi Nemzeti Park állat és növényvilágával, nevezetességeivel, jellegzetes szeres településeivel /Őriszentpéter kerékpár bérelhető, Szalafő-Pityerszer szabadtéri múzeum népi építészeti emlékekkel , íjászat, korongozás stb. Veleméri templom/ , fazekasok Magyarszombatfán találhatók. Kirándulás a közeli Borostyán tóhoz, szőcei láprét. Közel van Szentgotthárd, Körmend, Zalaegerszeg /Aquapark, termálfürdő/ és Szombathely (jáki templom stb.). Egynapos kirándulások tehetők a közeli Ausztriába ill. Szlovéniába is.

Őrség/Vend-vidék - Szakonyfalui Turistaszálló

Őrség/Vend-vidék - Szakonyfalui Turistaszálló

A Vendégház Magyarország legnyugatibb pontján, a Hármashatárhoz - magyar-szlovén-osztrák - közel, a szakonyfalui erdőtömb mélyén található.A Vendégház Magyarország legnyugatibb pontján, a Hármashatárhoz - magyar-szlovén-osztrák - közel, a szakonyfalui erdőtömb mélyén található.A Vendégház Magyarország legnyugatibb pontján, a Hármashatárhoz - magyar-szlovén-osztrák - közel, a szakonyfalui erdőtömb mélyén található.

Pádisi Turistaszállás

Pádisi Turistaszállás

A Pádisi Turistaház az azonos nevű turisztikai településen, Pádison található, egy rendkívül népszerű területén az Erdélyi-Szigethegységnek, mely érdekes domborzatáról, változatos karsztformáiról nevezetes. A komplexum 40 férőhelyes, 7 faházzal és 4 panzió-jellegű szobával rendelkezik. Pádis-fennsík a Bihar- hegység közepén terül el. Az 1300 méter magasan elterülő fennsík jellegzetes karsztvidék, ahol megtalálható a karszt összes jellemző jelensége: karsztforrások, víznyelők, dolinák, barlangok. Ilyen mesebeli szépségű környezetben található a Pádisi Turistaház, mely 7 faházikót és 4 felszerelt szobát állít vendégi rendelkezésére. Minden faházban 4 fő elhelyezése lehetséges, egy kétszemélyes és egy emeletes ágyban, minden házikó saját fürdőszobával rendelkezik. A Pádisi Turistaház tágas étterme fölött 4 panzió-jellegű szobát alakítottak ki. Valamennyi szoba saját fürdőszobával rendelkezik. A panzió étterme 50 személy befogadására alkalmas. A Pádisi turistaház kiváló kiindulópont lehet a környéken található turisztikai objektumok megtekintéséhez: Csodavár, galbena Völgy, Focul Viu barlang, Ponor-rét, Szamosbazár, Csodavár stb. Az Erdélyi-Szigethegység páratlan szépsége mindenkit elkápráztat!

Hirdetés
Pethő Turistaház

Pethő Turistaház

A hagyományait és vendégváró szívét évszázadok óta megőrző környezetben, ahol ... a székely tüzéhez hívja az idegent és saját melegét is odaadná, kiváló lehetőséget nyújtunk az esztendő minden szakaszában a táj és népismeretre, de ugyanakkor a szórakozásra, a kikapcsolódásra is. Ha időd megengedi és kedved is van hozzá, akkor jöjj el és keress meg minket, Kedves Utazó! Lehetőségeink adottak a csoportos és egyéni vendégfogadásra, panziónk 16, francia-, illetve különágyas, saját fürdőszobával, televízióval ellátott igényes szobákkal várja kedves vendégeit.

Pilis - Dobogókő Turistaház

Pilis - Dobogókő Turistaház

A dobogókői báró Eötvös Loránd Menedékház 1906 óta működik. Könnyen megközelíthető akár Budapest felől, akár más irányból autóval, tömegközlekedéssel, kerékpárral és gyalog egyaránt. A turistaház egész évben üzemel, szállással, büfével, étteremmel várja a betérőket. A turistaházban lehetőség van saját, hátizsákban hozott étel és ital elfogyasztására is. Autóval érkezőknek parkoló, kerékpárral érkezőknek biciklitároló áll rendelkezésre.

Pilis - Fekete-hegyi Kulcsosház

Pilis - Fekete-hegyi Kulcsosház

Felújításakor az volt a Pilisi Parkerdő Zrt. törekvése, hogy felszereltségét, kényelmi fokozatát a lehetőségekhez képest a mai igényekhez igazítsák, de a ház megőrizze eredeti, bakancsos menedékház jellegét. A felújítási munkák során kicserélték a tetőt, felújították a kéményt, szigetelték a falakat, kialakítottak egy jól felszerelt konyhát, egy vizesblokkot és építettek egy új cserépkályhát is. Az elektromos áramot napkollektorok és napenergia, illetve egy aggregátor biztosítja, emellett az épület új bútorzatot kapott.

Pilis - Som-hegyi Turistaház

Pilis - Som-hegyi Turistaház

A szálláshelyet a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentkereszti Erdészete jelenleg kulcsosházként üzemelteti. A házban állandó gondnokság nincs, a szállást elfoglalni telefonon egyeztetett időpontban lehet. A szállásra érkezők saját maguk gondoskodnak az ellátásukról, a házban büfé, étterem nem üzemel. Előzetes bejelentkezés alapján lehet szállást foglalni a ház gondnokánál.

Pilis/Visegrádi-hegység - Kőhegyi Menedékház

Pilis/Visegrádi-hegység - Kőhegyi Menedékház

A menedékház működésével a természetjárókat és azokat a közösségeket szolgálja, akik számára a természeti környezet, nyugalom és tisztaság fontos megőrzendő érték. Így várjuk a magányos erdőjárók és családi kirándulók mellett baráti körök, találkozók, erdei iskolák, önismereti csoportok, alkotókörök és táborok szervezőit, résztvevőit is.

Pilis/Visegrádi-hegység - Visegrád Turistaház

Pilis/Visegrádi-hegység - Visegrád Turistaház

A turistaház a visegrádi Salamontorony utcában fekszik. Az épületben 5 lakószoba, és egy közös helyiség található. Az 5 szobából kettő közvetlen terasz kapcsolattal rendelkezik. Fekvése és nyugodt környezete ideálissá teszi iskolai csoportok, osztályok, fakultációk, családok és baráti társaságok számára. A hátsó kert kellemes környezetet biztosít délutáni ejtőzésre, esti közös éneklésre, melyet kiegészít a tábortűznek is alkalmas szalonnasütő és bográcshely. A telepített lengőteke és kosárlabda palánk jó szórakozás és vetélkedők kiegészítője.

Poprádi-tavi Hegyi Szálló

Poprádi-tavi Hegyi Szálló

A Poprádi-tavi hegyi szálló a Magas-Tátra (Vysoké Tatry) egyik legtöbb látogatót vonzó völgyében, a Menguszfalvi-völgyben (Mengusovská dolina) fekszik, festői környezetben, közvetlenül az erdőhatár szélén megbújó Poprádi-tó (Popradské pleso) nyugati partján. Amint azt neve is mutatja, nem egy apró, kis forgalmú hegyigunyhóról van szó, de azért nem is a Sziléziai-ház kategóriája.

Somogy - Sziágyi Erdészeti Iskola

Somogy - Sziágyi Erdészeti Iskola

A Turisztikai Iroda a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. szálláshelyeit, turisztikai szolgáltatásait kínálja a természetes környezetet kedvelő érdeklődőknek, turistáknak. A Balatontól a Dráváig erdei környezetben hotel, vadászház, vadászlak és erdei iskolai szállás várja a kikapcsolódni vágyókat. Szálláshelyeink kisebb és nagyobb létszámú céges és családi rendezvények, fogadások, konferenciák lebonyolítására is alkalmasak. Szobáink minősége az igényes hotel és vadászszobáktól a szerény otthonos, valamint az erdei iskola esetében igényes emeletes ágyas megoldásig terjed. A vendégek kikapcsolódását közösségi helyiségek - konferencia terem, tárgyaló, étterem, étkező, szivar- és kártyaszoba, szauna, masszázs - is szolgálják szálláshelyenként eltérően. A házak konyhái ízes somogyi és speciális vadételeket kínálnak vendégeink igénye szerint.

Tuti menü