Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Turistaház linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Göcsej - Mecsek [3. oldal]
részletek »

Turistaház képes leírás: Göcsej - Mecsek [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: turistahaz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 86 db
Göcsej - Csömödéri Turistaszállás

Göcsej - Csömödéri Turistaszállás

Lentitől 10 kilométerre, Csömödérben, az erdei vasút megállója mellett várjuk vendégeinket. 46 fő számára nyújtunk kényelmes szálláslehetőséget az emeletes ágyakkal berendezett 4, 6 és 18 ágyas szobákban, amelyekhez külön zuhanyzóval és WC-vel ellátott fürdőszobák tartoznak, a nagyobb szobák esetében duplán. A szállás önellátásra alkalmas, teljesen felszerelt konyhával (főzőlapok, mosogatógép, mikrohullámú sütő, hűtőszekrények stb.) rendelkezik, de igény szerint akár napi háromszori étkezés is rendelhető. A mozgáskorlátozottak részére külön kialakított akadálymentesített WC és fürdő készült.

Göcsej - Göcseji Turistaház

Göcsej - Göcseji Turistaház

Hosszú tornácos, paraszt-jellegű téglaépület, parkolási lehetőséggel kialakítva, sátor állítási lehetőség is biztosított a kertben. A Göcseji Turistaház és kertje alkalmas: - nyári alkotótáboroknak (festés, fafaragás) - gyermekek nyári táborozásához - iskolai kirándulásokon szállásnak - vallásos egyesületeknek lelki gyakorlatozáshoz - baráti társaságok hétvégi programjához - tréning programokhoz Férőhely: 36+6 fő.

Halastavi Menedékház

Halastavi Menedékház

A Magas-Tátrában, a Halastavi-völgyben (Dolina Rybiego potoku), a Tátra egyik legszebb tava, a Halastó (Morskie Oko) partján található a Lengyel-Tátra legrégebbi menedékháza, a Halastavi menedékház (1406 m). A menedékház tornácairól és ablakaiból nem csak a Halastóra nyíló kilátásban gyönyörködhetünk, hanem a tó felett emelkedő, festőien szép Menguszfalvi-csúcsokban, a Tengerszem-csúcsban, valamint a Barát jellegzetes sziluettjében.

Hétvezér Vendégház

Hétvezér Vendégház

A Hétvezér Panzió Erdélyben, a Székelyföld közepén helyezkedik el, csillagtúraszerűen 100 km-es körzetben elérhetőek e táj csodálatos természeti szépségei, építészeti emlékei. Három igényesen berendezett épületben helyezhetjük el vendégeinket.

Hortobágy - Ökotúra Vendégház

Hortobágy - Ökotúra Vendégház

A puszta szívében, Hortobágy községben a világörökségi műemlékek közelében, parkerdő hatalmas fáinak árnyékában várja vendégeit áprilistól novemberig az Ökotúra Vendégház és Kemping. A hozzánk látogatót megérinti a természet közelsége, a táj egyedi hangulata, a puszta varázsa. Családi vállalkozásunk a sátras kirándulótól a hotelt kedvelő turistáig minden vendég számára igényének megfelelő szálláshelyet igyekszik nyújtani kedvező áron. Reméljük, hogy hamarosan vendégeink között üdvözölhetjük!

Hunfalvy-hágó alatti Menedékház

Hunfalvy-hágó alatti Menedékház

A Magas-Tátrában ez a legmagasabban lévő menedékház (2250 m). Csak nyáron van nyitva (május-október). A Menguszfalvi-völgy (Mengusovská dolina) oldalvölgyében, a Hunfalvy-völgyecskében (Dolinka pod Váhou) épült a Tengerszem-csúcsra (Rysy) vezető nagyforgalmú ösvény mellett. A ház megépítéséről már a XIX. század végén értekeztek, de az műszaki - és főleg anyagi - nehézségek miatt csak 1932-ben építették meg. Az eredetileg földszintes épületet 1977-ben emelettel bővítették ki.

Keszthelyi-hegység - Laky Demeter Turistaszálló

Keszthelyi-hegység - Laky Demeter Turistaszálló

A közel háromszáz éves épület plébániaként funkcionált az 1980-as évek elejéig, aztán rossz állapota miatt lakhatatlanná vált. A felújítást követően, 2012-től mára már kedvelt ifjúsági szálláshelyként illetve Turistaházként fogadja vendégeit. Az ifjúsági szálláshely és turistaszálló 30 fő befogadására alkalmas és kiváló lehetőséget kínál családi, iskolai kirándulásra, pihenésre, a szelíd turizmus iránt érdeklődők, természetjárók, baráti társaságok fogadására, egyéb rendez-vények - nyári táborok, túrák -, erdei iskola programok lebonyolítására. Konyhája teljesen felszerelt, tavasztól őszig a kertben épített szabadtéri konyha és kemence kínál kellemes gasztronómiai élményeket. Az épülethez tartozó hangulatos kert rendelkezésre áll sátrazók részére is.

Lengyel-Öt-tavi Menedékház

Lengyel-Öt-tavi Menedékház

A Lengyel-Tátra szívében, a Lengyel-Öt-tó völgyében (Dolina Pięciu Stawów Polskich) fekvő Elülső-tó (Przedni Staw Polski) északi partján áll a Lengyel-Tátra legmagasabban épült menedékháza, az egész évben nyitva tartó Lengyel-Öt-tavi menedékház (1672 m). A jelenlegi menedékház már az ötödik turistahajlék a Lengyel-Öt-tó völgyében, egyúttal az első, amelyik az Elülső-tó partján található. A Tátra Egyesület (TT) kezdeményezésére 1876-ban a Kis-tó (Mały Staw Polski) partján, a korábbi pásztorszállások közelében építették fel a Zejszner-kunyhó (Schronisko im. Ludwik Zejsznera) névre keresztelt, gránittömbökből készült kicsiny menedéket. Az egy helyiségből álló kezdetleges menedéket csak nyáron látogatták, télen pedig felügyelet nélkül hagyták, állaga így folyamatosan pusztult. Minden évben elvégezték a legszükségesebb javításokat, mely óriási összegeket emésztett fel, ezért 1896-ban a TT úgy döntött, hogy ugyanazon a helyen új, kényelmes menedékházat építenek.

Mátra - Ágasvári Turistaház

Mátra - Ágasvári Turistaház

Az Ágasvári Turistaház immár felújított szobáival várja a megpihenni vágyó vándorokat. Egy kis frissítő italra, egy laktató ebédre, vagy ha megszállni szeretne, térjen be hozzánk! Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a turistaház fokozottan védett természeti területen fekszik, ezért a környező területen mindennemű gépjárműforgalom TILOS!

Hirdetés
Mátra - Bakancsos Turistaház

Mátra - Bakancsos Turistaház

A Mátra északi oldalának érintetlen környezete. Tiszta levegő, erdei környezet és a palóc népművészet hagyományai jellemzőek a Galyatetőtől 10 km-re levő kis falúra. Az egész évben nyitva tartó fűthető épület két külön álló részében 35 fős csoportoknak, osztály kirándulásoknak nyújtanak szálláslehetőséget. A jól berendezett turistaház, étkezővel, társalgóval, sportpályával, kerti pihenővel, grillezővel, parkolóval felszerelve.

Mátra - Galyatető Turistaház

Mátra - Galyatető Turistaház

A Galyatetőn lévő turistaházunk a túrázók, a tiszta levegőjű Mátra természetében kikapcsolódni vágyók vagy éppen edzőtáborként működő helyszín pihenőbázisául szolgál. A 30 fő befogadására képes vendégház télen-nyáron alkalmas biztosítani a szálláshelyet. Helyfoglalás, időpont egyeztetés szükséges.

Mátra - Hidegkúti Turistaház

Mátra - Hidegkúti Turistaház

Hidegkút egy kis eldugott erdei ház a rengeteg közepén, egy szép nagy tisztáson. Olcsó szállást és feledhetetlen élményt kínál a Mátra vadregényes hegyeinek ölében, a kulcsos házak, turistaházak, tábortüzes-csillagos éjszakák kedvelőinek.

Mátra - Szalajka-ház

Mátra - Szalajka-ház

Szalajkaház Gyöngyössolymos és Mátraszentimre között, Lajosházától 4 km-re és Mátraszentimrétől turistaúton 3 km-re található. Nem lakott, csak erdészházak találhatók itt. 2009-ben adták át a Gyöngyös-Lajosháza kisvasúti vonal meghosszabbítását, ami Szalajkaház alattig tette lehetővé a Mátravasút közlekedését. Sajnos már 2010-ben sem tudott üzemelni a kisvasút, mert a megépített pályaszakaszon az időjárás rongálódásokat okozott.

Mátra - Várbükk Erdészház

Mátra - Várbükk Erdészház

Férőhelyek száma: 40 fő. Egész évben nyitva. A különféle közös programok, továbbképzések lebonyolításához külön társalgó áll vendégeink rendelkezésére Szeretnénk, ha vendégeink megtalálnák a természetjárás, a túrázások olyan örömeit, amelyek nem járnak szükségszerűen a természet, a táj pusztulásával.

Mátra - Vörösmarty Turistaház

Mátra - Vörösmarty Turistaház

A Mátra egyik legpatinásabb szálláshelye a Vörösmarty Turistaház Mátraházán. Megújult külsővel, felújított épületekkel várja régi és új vendégeit. Mátraháza a híres klimatikus gyógyhely, az Állami Tüdőgyógyintézetben, a település üdülőiben sokan gyógyultak az elmúlt évtizedekben. Ugyanakkor egész évben csomópont a Kékes túrázóinak, síelőinek, Parád, Galyatető látogatóinak. A Turistaház főépületében 2 személyes szobákban szállhatnak meg. Közös WC, fürdőszoba a folyosón található.

Mecsek - Biobia Pajta Szálló

Mecsek - Biobia Pajta Szálló

Ami van: 15 férőhely, villany, matracok és ágyak ágyneművel, főzés gáztűzhelyen vagy szabadtüzön, kemencében, főző és tálaló edények, víz, létra a padlástérbe, 1 db tusoló, 1 db vízöblítéses WC és 1 db komposzt WC, sok könyv és játék (Gólyalábaztál, facsosziztál már?). Ami nincs: zaj, szmog és városi luxus.

Mecsek - Erdei Házikó

Mecsek - Erdei Házikó

Vendégházunk a falu zajos főutcájától távol, igazi erdei környezetben fekszik. A ház előtt a völgyben patak csörgedez, a ház mellett fakadó forrás egész évben tiszta vizet kínál. Vendégházunk a falu zajos főutcájától távol, igazi erdei környezetben fekszik. A ház előtt a völgyben patak csörgedez, a ház mellett fakadó forrás egész évben tiszta vizet kínál.

Tuti menü